Terrengsykling

Vi bor i et land med uendelige muligheter for friluftsliv, og det er synd at mange lar vær å oppleve gleden av å være aktive til fjells og i skog. Selv i hjemmesittingens gullalder er den norske naturen –med sitt naturlige anlegg for ekstremsport – like innbydende som alltid, nærmest uansett hvor i landet du bor. Sykling er en favoritt blant mange, både som separat aktivitet eller som en del av triatlon, som også nyter stor popularitet.

Hvis du har lyst til å utforske det landet kan by på sportslige aktiviteter i høyfjellet, kan terrengsykling være verdt å bryne seg på. I Norge er det lov å sykle nærmest over alt, takket være allemannsretten. Dermed er det mulig for deg å sykle nesten hvor enn det er mulig å ta seg fram med sykkel, så her er det kun fantasien som setter grenser. Det finnes dog unntak, så vær obs på dette.

Stisykling

Stisykling er blitt en stadig mer populær gren. Det finnes sykkelstier i mye av terrenget i den norske naturen, og disse er smale og kun egnet for sykling eller gåing. Noen av disse stiene er jevne og blir godt vedlikeholdt, mens andre er humpete og full av steiner. De kommer i tillegg i forskjellige vanskelighetsgrader. Trenger du tips om egnede steder, er Nordmarka og Trysil verdt å sjekke ut.

Downhill

Har du lyst på et godt adrenalinkick, bør du prøve downhill-sykling. Dette handler om å kjøre raskt ned bratte, steinete bakker. På sommertid i Norge er det flere skianlegg som lar deg få muligheten til å bidra denne formen for ekstrem sykling, og særlig er Hafjell et egnet sted. Her er det 15 løyper, gondol og stolheis. Løypene har fargekoder tilsvarende de du kanskje kjenner til fra skibakkene, så her finnes det familievennlige bakker og bakker beregnet på viderekomne.