Hvordan trene til ultra triatlon?

Du har kanskje hørt om triatlon, Ironman eller til og med Norseman? De er vanvittige prestasjoner innen fysisk utholdenhet og styrke, som ikke kan sammenlignes med noe annet. Ironman er en vanlige full-lengde triatlon der man svømmer 3,8 kilometer i kaldt vann, for deretter å sykle 180 kilometer, for til slutt å fullføre det hele med å løpe en maraton på 42 kilometer. Norseman er litt annerledes, der siste del av maraton går opp i fjellet til Gaustadtoppen.

Men det fins helt andre vanvittige konkurranseformer, bedre kjent som ultra triatlon. Dette er ikke noe vanlig Fottur med familien, men noe helt annet.

41 dagers ultra triatlon

Det er noen mennesker som utsetter seg for anstrengelser som det er vanskelig å forstå. Selv om det var en anstrengelse de måtte gjennom er det vanskelig å forstå, men dette er helt frivillig. 41 dagers ultra triatlon er altså noe helt annet. For å forstå hva dette dreier seg om kan man se på øvelsen Trippel Deca Triatlon. Dette er altså en konkurranse som foregår slik:

  • Svømming 114 kilometer
  • Sykling 5400 kilometer
  • Løping 1260 kilometer

En mann ved navn Josef Rokob har utført denne styrkeprøven på under 15 dager. 41 dagers ultra triatlon er altså enda villere.

Hvordan trene for ultra triatlon

Skal man trene seg opp til å gjennomføre ultra triatlon, må man gjøre som med alle andre utfordringer. man må begynne på det nivået man mestrer. Først kan man finne ut om man kan svømme. Det er anbefalt å svømme crawl, da dette er raskest og minst anstrengende. I mange triatlon svømmes det i havet, hvor man i tillegg må regne med strømmen.

Sykling er kanskje den enkleste øvelsen, men det å sitte på en sykkel over 180 kilometer, er både anstrengende og vondt. Man må øve på sittestilling, tråkk-frekvens og teknikk. Sykling er likevel skånsomt i forhold til løping. Man må ha gode joggesko for å løpe langt. Dessuten må man tåle smerte.